Северна Македония е издала международна заповед за арест на бившия

...
Северна Македония е издала международна заповед за арест на бившия
Коментари Харесай

Северна Македония е издала заповед за арест на бившия шеф на контраразузнаването

Северна Македония е издала интернационална заповед за арест на някогашния шеф на Управлението за сигурност и контраразузнаване Сашо Миялков. Той изчезна преди правосъдното решение за хипотетичното му присъединяване в скандал с всеобщо подслушване, съобщи Асошиейтед прес.

Полицията претърси няколко обекта в Скопие в опит да открие Сашо Миялков, които приключиха без триумф. Така в понеделник е издадена интернационалната заповед за неговия арест.

Миялков и още 11 някогашни представители на държавното управление и полицията са подсъдими във връзка със абсурда от 2016 година, който докара до рухването на държавното управление на консервативната партия ВМРО-ДПМНЕ след десетилетие на власт.

Миялков, който е първи братовчед на някогашния министър председател Никола Груевски, е упрекнат, че е провел в интервала 2006 - 2016 година подслушването на телефоните на над 20 000 души, включително политици, съдии и публицисти.

Миялков получи правосъдна заповед за слагане под домакински арест преди правосъдното решение, което се чака да бъде оповестено в петък. Той обаче е липсващ в неделя от адреса, който е съобщил на управляващите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР