Северна Македония е част от Балканския маршрут и първа спирка

...
Северна Македония е част от Балканския маршрут и първа спирка
Коментари Харесай

Северна Македония ще се бори с миграцията в сътрудничество с Швейцария

Северна Македония е част от Балканския маршрут и първа спирка след Гърция за бежанци и мигранти, насочващи се към Европа. Страната изпадна в тежка миграционна рецесия през 2015 година - 2016 година, когато няколко стотин хиляди мигранти нахлуха в Северна Македония, изправяйки я пред редица филантропични, здравни и законови провокации, припомниха пред swissinfo.ch от швейцарското министерство на правораздаването.

Макар и с надалеч по-малка активност, мигрантската вълна оттогава на практика не е секнала, само че след облекчаването на пандемичните ограничавания за пътешестване, Северна Македония има всички учредения да се притеснява от нова мощна мигрантска вълна и търси партньорства, с цел да може да я овладее.

След съглашението с Европейски Съюз и Агенцията му за граничен надзор Frontex, меморандумът за съдействие с Швейцария, под който сложиха подписите си министърът на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски и министърът на правораздаването на Швейцария Карин Келер-Сутер, е последваща мярка в битката против противозаконната миграция.

В изказване...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР