Северна Корея заяви във вторник, че провеждането на среща на

...
Северна Корея заяви във вторник, че провеждането на среща на
Коментари Харесай

Северна Корея няма интерес към среща на върха с Япония

Северна Корея съобщи във вторник, че провеждането на среща на върха с Япония не е в неин интерес и ще отхвърли всевъзможни по-нататъшни договаряния, заяви държавната медия KCNA.

Ким Йо Чен, авторитетната сестра на севернокорейския водач Ким Чен Ун, сподели, че Япония е протегнала ръка и е поискала среща на високо равнище  без предварителни условия, която тя сподели, че е добре пристигнала, в случай че е подготвена да " стартира ново начало, без да бъде обвързана с предишното. "

" Япония въобще няма храброст да промени историята, да насърчи районния мир и непоклатимост и да направи първата стъпка към нови отношени я ", сподели тя в изказване, оповестено от KCNA.

Ким сподели, че подобряването на връзките сред двете страни ще зависи от това дали Япония, която окупира Корейския полуостров от 1910-45 година, може да вземе на практика политически решения.

" Премиерът би трябвало да знае, че единствено тъй като желае и е взел решение, това не значи, че управлението на нашата страна може да го посрещне ", сподели Ким, представена от държавната севернокорейска организация KCNA.

Тя беше представена да споделя, че япониският министър-председател Фумио   Кишида е съобщил за желанието си посредством " различен канал " , без да дава детайлности.

Корейците упрекват Япония, че е принуждавала дами да работят във военни бордеи за японската войска и употребила насилствен труд по време на Втората международна война, наред с други проблеми.

Кишида сподели, че желае да организира диалози с Ким Чен Ун " без никакви предварителни условия " и персонално следи напъните за осъществяване на първата такава среща на върха от 20 години.

Служител от външното министерство на Южна Корея, който пожела да остане неидентифициран, сподели, че Сеул е в тесни договаряния с Токио по редица въпроси , свързани със Северна Корея, в това число контактите сред Япония и Севера.
 Ким Чен-ун привежда танковете в бойна подготвеност
Ким Чен-ун привежда танковете в бойна подготвеност

Лидерът на КНДР прикани за по-голяма " идеологическа и умствена мощ "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР