Северна Корея заяви, че всички пациенти с треска са се

...
Северна Корея заяви, че всички пациенти с треска са се
Коментари Харесай

Северна Корея твърди, че всички пациенти с COVID-19 в страната са се излекували

Северна Корея съобщи, че всички пациенти с тресчица са се излекували, съобщи Ройтерс, като се базира на севернокорейската осведомителна организация КЦТА.

Това е първото сходно известие на севернокорейските управляващи, откогато в стопански изолираната страна избухна зараза от COVID-19.

Пхенян в никакъв случай до момента не е давал информация какъв брой хора в страната са дали позитивен резултат на проби за COVID-19, само че управляващите оповестиха, че към 4,77 милиона души с тресчица са били изцяло излекувани от края на април досега, а 74 са умряли. Според управляващите от 30 юли насам в Северна Корея не са регистрирани нови случаи.

Вместо до заявява победа над COVID-19 или завършек на обстановката със болестта, Северна Корея съобщи, че " противоепидемичната обстановка е навлязла в несъмнено положение на непоклатимост ".

Страната съобщи, че " ще удвои напъните за поддържане на чудесно осъществяване на противоепидемичните държавни политики и ограничения и изцяло ще работи за по-нататъшно подсилване на своята противоепидемична система ". Подобни дейности от страна на управляващите ще включват усилване на наблюдението на нови подварианти на COVID-19 и налагането на ограничения, които бързо ще активизират медицинските чиновници в случаи на изключителна обстановка, считат от КЦТА. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР