Северна Корея заяви, че никога не е сключвала оръжейни сделки

...
Северна Корея заяви, че никога не е сключвала оръжейни сделки
Коментари Харесай

Северна Корея отрича доставки на оръжия за Русия

Северна Корея съобщи, че в никакъв случай не е сключвала оръжейни покупко-продажби с Русия и няма желание да го прави , оповестява Руската работа на Би Би Си.

Така Пхенян реагира на, че Северна Корея може да е доставила на Русия артилерийски снаряди, които Москва употребява в Украйна.

" Ясно заявяваме още един път, че в никакъв случай не сме имали оръжейни покупко-продажби с Русия и не планираме да вършим това в бъдеще ", се споделя в публично изказване на Севернокорейската централна новинарска организация (KCNA).

Севернокорейските управляващи също по този начин обявиха, че слуховете за сходни съглашения сред Пхенян и Москва са опит на Съединени американски щати да опетнят репутацията на Северна Корея .

Миналата седмица координаторът по стратегически връзки на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби сподели, че Пхенян скрито доставя на Русия артилерийски снаряди.

" Нашата информация сочи, че КНДР скрито доставя на Русия доста количество артилерийски снаряди за войната в Украйна, като в същото време крие същинската дестинация на оръжейните доставки, пробвайки се да сътвори усещане, че те се насочват към страните от Близкия изток. или Северна Африка ", сподели Кърби.

Северна Корея е като източник на ракети и снаряди, защото Пхенян създава същия диаметър оръжия за севернокорейските разновидности на системи от руската ера и притежавайки огромни ресурси от такива амуниции.

Всъщност по-рано тази година азиатски мозъчни тръстове, спекулирайки с възходящото съдействие сред Москва и Пхенян, допуснаха, че с изключение на, че евентуално се възползва от парични прехвърляния от Русия, Северна Корея може да търси технологии и материали за своите стратегии за балистични ракети, които са предмет на наказания.

Публични изказвания на Путин и водача на Северна Корея Ким Чен-ун загатнаха взаимното им предпочитание да разширят своите " всеобхватни и градивни двустранни връзки ".

Една последица от тези непрестанно затоплящи се връзки - надалеч от фронтовата линия на Украйна - е възходящото възприятие за безотговорност, на което се радва Северна Корея, откакто с поредност от изстрелвания на ракети, както към прилежаща Южна Корея, по този начин и към Япония.
 Северна Корея изстреля нови четири балистични ракети
Северна Корея изстреля нови четири балистични ракети

Изстрелванията са в отговор на взаимни военни учения на Съединени американски щати и Южна Корея
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР