Северна Корея заплаши с ядрена атака в сърцето на САЩ,

...
Северна Корея заплаши с ядрена атака в сърцето на САЩ,
Коментари Харесай

Северна Корея пак заплаши с ядрен удар в сърцето на САЩ

Северна Корея заплаши с нуклеарна офанзива в " сърцето на Съединени американски щати ", в случай че президентът Доналд Тръмп се опита да смени водача Ким Чен Ун. Това заяви държавната централна новинарска организация на Пхенян, представена от CNN.

Причината за гневното изявление са думи на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео по време на Форума за сигурност в Аспен. Той съобщи, че крайната цел на американската администрация би била " промяна на режима " в КНДР. Помпео добави, че Централно разузнавателно управление на САЩ има "широка гама от благоприятни условия " за справяне със севернокорейската опасност.

Медиите в Пхенян упрекнаха Помпео в "неграмотност " по отношение на Северна Корея. Те прибавиха, че Майк Помпео "горчиво ще изпита пагубните и мизерни последици от размахването на дребните си юмручета " против КНДР.

" Ако Съединени американски щати посмеят да покажат и най-малки признаци на опит да отстранят висшото ни управление, ние ще създадем безсърдечен удар в сърцето на Съединени американски щати с мощния си нуклеарен чук, модернизиран във времето ", съобщи представителят на външното министерство на Пхенян.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР