Северна Корея заплаши да прекрати диалога със САЩ в момент,

...
Северна Корея заплаши да прекрати диалога със САЩ в момент,
Коментари Харесай

Северна Корея заплаши да прекрати диалога със САЩ

Северна Корея заплаши да приключи разговора със Съединени американски щати в миг, когато шефът на американската дипломация изрази неспокойствие за обновяване на договарянията, съобщи Франс прес.

"Слушането на смехотворната изразителност на Майк Помпео ни отхвърли от всякаква вяра за разговор. Ще проправим личния си път ", сподели неназован представител на севернокорейския преговорен екип за организация КЦТА.

Миналата седмица държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео прикани членовете на интернационалната общественост да запазят решимостта си да оказват дипломатически и стопански напън на притежаващата нуклеарно оръжие КНДР, като в същото време прикани Пхенян да възобнови разговора.

В неделя Северна Корея тества ракетни комплекси от огромен диаметър.

Според анализаторите Пхенян последователно развива военния си потенциал макар глобите.

Севернокорейският представител упрекна Помпео, че наскърбява една страна, с която неговият президент Доналд Тръмп желае да поддържа положителни връзки. Той има поради писмо на Тръмп до водача на КНДР Ким Чен Ун, в което предлага помощта на Съединени американски щати в битката на Северна Корея с епидемията от Ковид-19.

В изявление за южнокорейската организация Йонхап и други азиатски медии Помпео съобщи, че позицията му постоянно е била в синхрон с тази на Доналд Тръмп.

"От американска страна се опитахме да придвижим тези договаряния и се надяваме да успеем. Президентът Тръмп също по този начин беше явен: глобите, не американските наказания, а резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, ще продължат да се ползват ", сподели Помпео.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР