Северна Корея заплаши да предприеме “смели и решителни военни стъпки“

...
Северна Корея заплаши да предприеме “смели и решителни военни стъпки“
Коментари Харесай

Смели и решителни действия: Северна Корея с нова заплаха срещу Япония

Северна Корея заплаши да предприеме “смели и решителни военни стъпки “ против Япония, осъждайки признатата от Токио нова тактика за национална сигурност като опит на страната да се трансформира в нападателна военна мощ, съобщи Асошиейтед прес.

Изявлението на КНДР беше направено четири дни, откакто Япония разгласи новата си тактика, която отразява решителността ѝ да има благоприятни условия за осъществяване на “ответен удар “ и да удвои военните си разноски, с цел да получи по-настъпателна опора против заканите от Китай и Северна Корея.

Севернокорейското външно министерство съобщи, че стремежът на Япония да придобие дарба за ответен удар не е обвързвана със самоотбрана, а в действителност е явен опит за придобиване на “способност за превантивна офанзива за нанасяне на удари по териториите на други страни “.

  “Глупавият опит на Япония да задоволи своята зла охота – построяването на потенциал за военна инвазия под предлог за законно практикуване на правата за самоотбрана – не може да бъде оневинен и толериран “, предадоха държавните медии в Пхенян, базирайки се на представител на министерството, чието име не бе упоменато.

Изявлението упреква Съединени американски щати в поддръжка и поощряване на японските военни упоритости, както и в подкопаване на мира в района.

В него се споделя, че сходни хипотетични дейности от страна на Съединени американски щати принуждават Северна Корея да работи интензивно, с цел да приключи проектите си за създаване на нови стратегически оръжия и да осуети вражеските опити за навлизане в КНДР.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР