Северна Корея вече няма нужда от ядрени и ракетни опити,

...
Северна Корея вече няма нужда от ядрени и ракетни опити,
Коментари Харесай

Северна Корея се отказа от ядрени опити

„ Северна Корея към този момент няма потребност от нуклеарни и ракетни опити ”, съобщи държавният началник Ким Чен-ун, представен от международните организации.

Севернокорейският водач съобщи, че считано от през днешния ден, страната му ще затвори своя полигон за нуклеарни тествания, ще спре да прави такива проби и ще приключи изстрелванията на междуконтинентални балистични ракети. Решението е било взето на съвещание на Централния комитет на ръководещата Корейска трудова партия.

Ким Чен-ун аргументира този трагичен поврат с обстоятелството, че Северна Корея към този момент е проверила оперативността на нуклеарните си оръжия. Затова нямаме потребност от нови нуклеарни и ракетни опити и полигонът в северната част на страната извърши своята задача, добави той.

Изявлението му бе публикувано от севернокорейската държавна осведомителна организация КЦТА и препредадено от южнокорейската Йонхап.

„ Ние в никакъв случай няма да използваме нуклеарно оръжие, в случай че срещу нашата страна няма нуклеарна опасност или провокация ”, е безапелационната позиция на Северна Корея. Тя ще концентрира „ всичките си старания върху основаването на мощна социалистическа стопанска система и активизирането на човешките и материалните запаси на страната за внезапно повишение на виталния стандарт на (населението) ”.

Решението на Северна Корея беше посрещната задушевно от международната стопанска система.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че по-късно решение на Ким Чен-ун чака с още по-голямо неспокойствие да се срещне с него.

„ Северна Корея се съгласи да приключи всички Ядрени Опити и да затвори значим обект за (ядрени) опити. Това е доста добра вест за Северна Корея и за Света - огромен прогрес! Очаквам с неспокойствие нашата Среща на върха ”, написа Тръмп в Туитър.

Китай приветства решението на Северна Корея да спре нуклеарните и ракетните опити, като съобщи, че този жест ще смекчи напрежението на Корейския полуостров и ще спомага за денуклеаризацията, съобщи Франс прес.

Китай счита, че решението на Северна Корея да спре опитите и да се концентрира върху икономическото развиване и подобряването на изискванията за живот ще спомогне за усмиряване на ситуацията на Корейския полуостров и за постигането на прогрес в процеса на денуклеаризация, както и в напъните за политическо решение, съобщи представителят на външното министерство Ли Кан в официално съобщение.

По материали на БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР