Северна Корея в понеделник предупреди, че може да прекрати диалога

...
Северна Корея в понеделник предупреди, че може да прекрати диалога
Коментари Харесай

Северна Корея предупреди Помпео: Може да прекратим диалога

Северна Корея в понеделник предизвести, че може да приключи разговора със Съединените щати, само че висшият посланик на Вашингтон съобщи, че Съединени американски щати към момента чакат диалозите, даже откакто Северът назова настояването му за наказания " неуместно ".

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео предходната седмица прикани нациите да останат ангажирани с използването на дипломатически и стопански напън върху нуклеарните и балистични ракетни стратегии на Севера, като в същото време го приканиха да се върне към договарянията.

Поредицата от тествания от Пхенян пристигнаха по време на дълготрайно спиране в договарянията за разоръжаване със Съединени американски щати и макар уверения от Вашингтон, предлагащи помощ против пандемията на ковид.

" Слушането на смешния език на Помпео ни накара да се откажем от всевъзможни очаквания за разговор ", съобщи неназован чиновник, отговарящ за договарянията със Съединени американски щати, в изказване, оповестено от формалната централна корейска организация. Ще вървим по пътя си ", съобщи чиновникът.

Според анализаторите Северът продължава да усъвършенства своите оръжейни качества повече от година след срещата на върха сред водача на Севера Ким Чен Ун и президента Доналд Тръмп във Виетнам.

Оттогава договарянията затънаха поради облекчение на глобите и това, което Северът би желал да се откаже в подмяна.

Северна Корея е под голям брой наказания от страна на Организация на обединените нации, Съединени американски щати и други поради неразрешените си оръжейни стратегии.

Помпео си е разрешил засегнатост към страна, с която президентът му е подготвен да построи положителни връзки, продължава служителят, като се базира на писмото на Тръмп, изпратено до Ким, в което се показва желание да спомага в антиепидемичните старания.

" Озадачаващо е кой е същинският главнокомандващ в Съединени американски щати ", съобщи чиновникът. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР