Северна Корея в неделя отхвърли проекторезолюцията на ООН, критикуваща нарушенията

...
Северна Корея в неделя отхвърли проекторезолюцията на ООН, критикуваща нарушенията
Коментари Харесай

КНДР отхвърли критичната резолюция на ООН за човешките права

Северна Корея в неделя отхвърли проекторезолюцията на Организация на обединените нации, критикуваща нарушаванията на правата на индивида в страната, като даде обещание да продължи да се опълчва уверено на враждебните сили, заяви " Йонхап ".

Гневните реакции пристигнаха четири дни откакто Третият комитет на Общото заседание на Организация на обединените нации утвърди резолюцията. Документът, 17-и по рода си, одобряван годишно от комисията на Организация на обединените нации, се чака да бъде утвърден на Общото заседание идващия месец.

Министерството на външните работи на Северна Корея съобщи, ч е изрично отхвърля този ход против КНДР и двоен стандарт на враждебните сили.
 КНДР
КНДР " скочи " на Европейски Съюз поради сериозна резолюция за човешките права

Пхенян упрекна в двуличие и прикани Съюза първо да види вътрешните си проблеми

" Никога няма да толерираме опити, които нарушават суверенитета на нашата страна и ще продължим уверено да се противопоставяме до дъно на непрестанно влошаващите се дейности на враждебните сили против нас ", се споделя в изказване на министерството, публикувано от формалния корейски представител на Северна Корея. ека, наричайки това воден от Съединени американски щати опит за събаряне на режима си.

В неделя Северна Корея съобщи, че всички нейни политики служат за отдаване на най-голям и безспорен приоритет на правата и ползите на хората и за поощряване на благосъстоянието на хората.

Припомняме, че при започване на ноември, Китай и Русия настояха Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да смекчи глобите против Северна Корея, възобновявайки опита от 2019 година за унищожаване на възбраната за експорт на статуи, морски блага и текстилни произведения от Пхенян и разширявайки го, с цел да включва повдигане на тавана за импорт на пречистен нефт.

В модифицирана проекторезолюция Китай и Русия желаеха 15-членният Съвет за сигурност да отстрани тези наказания " с желанието за възстановяване препитанието на цивилното население " в изолираната комунистическа страна.

Северна Корея е обект на наказания на Организация на обединените нации от 2006 година поради нейните стратегии за нуклеарни и балистични ракети.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР