Северна Корея успешно тества двигател с твърдо гориво за своята

...
Северна Корея успешно тества двигател с твърдо гориво за своята
Коментари Харесай

Северна Корея твърди, че има напредък по хиперзвукова ракета, предназначена да порази цели на САЩ

Северна Корея сполучливо тества мотор с твърдо гориво за своята хиперзвукова ракета със междинен обхват от нов вид, оповестиха държавните медии.

Северът сподели, че това бележи прогрес в напъните му да създаде по-мощна, гъвкава ракета, предопределена да поразява далечни цели на Съединени американски щати в района.

Хиперзвуковата ракета е измежду набор от високотехнологични оръжейни системи, които Северна Корея водачът Ким Чен Ун обществено даде обещание да вкара през 2021 година, с цел да се оправи с това, което той назова задълбочаваща се неприязън на Съединени американски щати.

Външни специалисти споделят, че господин Ким желае осъвременен оръжеен боеприпас, с цел да изтръгне американски отстъпки като облекчение на глобите, когато дипломацията се възобнови.

Във вторник господин Ким управлява наземния реактивен тест на многостепенния мотор на твърдо гориво за хиперзвуковата ракета в северозападното оборудване за изстрелване на ракети, заяви формалната Корейска централна осведомителна организация.


Той цитира господин Ким...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР