Северна Корея твърди, че е симулирала ядрени атаки срещу Южна Корея и е репетирала окупация на своите съперници

...
Северна Корея твърди, че последните й изстрелвания на ракети са
Коментари Харесай

Северна Корея твърди, че последните й изстрелвания на ракети са били симулация на ядрени удари на „обгорена земя“ Южна Корея

От HYUNG-JIN KIM Associated Press 31 август 2023 г., 00:08 ч. Според японски оценки двете ракети с малък обсег са изминали разстояние от 360-400 километра (225-250 мили) на максимална надморска височина от 50 километра ( 30 мили), преди да кацне във водите между Корейския полуостров и Япония.

Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея нарече изстрелванията „сериозна провокация“, която заплашва международния мир и нарушава резолюциите на Съвета за сигурност на ООН, които забраняват всякакви балистични изстрелвания от Северна Корея. Индийско-тихоокеанското командване на САЩ заяви, че ангажиментът на САЩ за защита на Южна Корея и Япония остава „железен“. учения съответно с американски бомбардировачи B-1B в сряда. Министерството на отбраната на Южна Корея заяви, че разполагането на B-1B в сряда е 10-ият прелет на американски бомбардировачи над Корейския полуостров тази година.

Северна Корея е изключително чувствителна към разполагането на Американски бомбардировачи B-1B, които могат да носят огромен брой конвенционални оръжия. Северът описва бомбардировачите като „ядрени стратегически“, въпреки че самолетите бяха преминали към конвенционални оръжия през 90-те години.

На 21 август американските и южнокорейските военни удариха от тяхното лятно Ulchi Freedom Shield компютърно симулирано командно учение. По време на тазгодишното обучение, планирано да приключи по-късно в четвъртък, съюзниците са включили повече от 30 вида полеви учения, като съвместното въздушно учение в сряда с участието на самолет B-1B.

Северна Корея нарича големи военни учения с участието на САЩ на и близо до Корейския полуостров като репетиция за нахлуване.

KCNA каза, че във вторник Ким е посетил военен пост, където неговите военни са провели командни тренировки в отговор на военното обучение на Южна Корея и САЩ. В него се казва, че ученията са насочени към отработване на процедури за „окупиране на цялата територия на южната половина“ на Корейския полуостров в случай на война.

Ким подчерта необходимостта от „нанасяне на тежък удар върху военния потенциал на врага и военния команден център и ослепяване на техните средства за командна комуникация в началния етап на операцията“. Ким също така подробно описа задачите за придобиване на способност за нанасяне на „едновременни супер интензивни удари“ по ключови вражески военни цели и други обекти, чието унищожаване може да причини социален и икономически хаос, според KNCA.

Северна Корея открито заплаши да използва ядрените си оръжия първа в потенциални конфликти с Южна Корея и САЩ, откакто миналата година прие нов закон, който разрешава превантивната употреба на ядрени оръжия в широк спектър от ситуации.

Ким настоява усилено да разшири и модернизира оръжейните си арсенали. Вторият му опит за изстрелване на шпионски сателит се провали миналата седмица, но планира трети опит през октомври.

Чуждестранни експерти казват, че Ким в крайна сметка иска да използва увеличения си оръжеен арсенал, за принуди САЩ да направят отстъпки, когато дипломацията се възобнови.

___

Намерете повече от азиатско-тихоокеанския регион на AP отразяване на https://apnews.com/hub/asia-pacific

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР