Северна Корея твърди, че около 800 000 нейни граждани доброволно

...
Северна Корея твърди, че около 800 000 нейни граждани доброволно
Коментари Харесай

Пхенян: 800 000 се записаха в армията, за да се бият срещу САЩ

Северна Корея твърди, че към 800 000 нейни жители непринудено са се включили към армията или ще се запишат още веднъж в редовете й, с цел да се бият против Съединени американски щати, заяви през днешния ден севернокорейското публично издание на ръководещата Корейска трудова партия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Само през вчерашния ден, към 800 000 студенти и служащи на територията на цялата страна са изразили предпочитание да се запишат или да се причислят още веднъж към въоръжените сили, с цел да се опълчват на Съединени американски щати, заяви в. „ Родон синмун “.

КНДР направи това известие, откакто в четвъртък изстреля междуконтинентална балистична ракета в отговор на продължаващите взаимни военни учения на Съединени американски щати и Република Корея.

Пхенян изстреля ракетата в морето сред Корейския полуостров и Япония, часове преди южнокорейският президент да замине за Токио за среща на високо ниво, отдадена на пътища за противопоставяне на разполагащата с нуклеарно оръжие Северна Корея.

Съвместните учения на Съединени американски щати и Южна Корея „ Щит на свободата 23 “ започнаха в понеделник и ще продължат 11 дни. Те са в огромен мащаб, какъвто не е разгръщан от 2017 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР