Северна Корея твърди, че около 800 000 нейни граждани доброволно

...
Северна Корея твърди, че около 800 000 нейни граждани доброволно
Коментари Харесай

КНДР преброи 800 000 желаещи да се бият срещу САЩ

Северна Корея твърди, че към 800 000 нейни жители непринудено са се включили или се записват още веднъж в националната войска, с цел да се бият против Съединените щати, заяви в събота " Ройтерс ", като цитира държавни медии.

Около 800 000 студенти и служащи единствено в петък в цялата страна показаха предпочитание да се запишат или да се запишат още веднъж в армията, с цел да противодействат на Съединените щати, заяви вестник Rodong Sinmun.

Твърдението на Севера пристигна, откакто в четвъртък Северна Корея изстреля своята междуконтинентална балистична ракета Hwasong- 17 (ICBM) в отговор на продължаващите военни учения на Съединени американски щати и Южна Корея.

Северна Корея изстреля междуконтиненталната балистична ракета в морето сред Корейския полуостров и Япония в четвъртък, часове преди президентът на Южна Корея да отлети за Токио за среща на върха, на която се разискват способи за противопоставяне на нуклеарния Север.

Севернокорейският водач Ким Чен Ун, съпроводен от щерка си, персонално е следил неотдавнашното изстрелване. 
 Северна Корея още веднъж изстреля балистична ракета
Северна Корея още веднъж изстреля балистична ракета

Провокация преди основна аудиенция в Токио

Припомняме, че балистичните ракети на Севера са неразрешени според резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и изстрелването провокира наказание от държавните управления в Сеул, Вашингтон и Токио.

Южнокорейските и американските сили започнаха 11-дневни взаимни учения, наречени " Щит на свободата 23 ", в понеделник, извършени в мащаб, невъобразим от 2017 година, с цел да се опълчват на възходящите закани от Севера.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР