Северна Корея твърди, че може да атакува отбранителната мрежа и

...
Северна Корея твърди, че може да атакува отбранителната мрежа и
Коментари Харесай

Нова руска играчка в ръцете на Ким

Северна Корея твърди, че може да нападна отбранителната мрежа и да унищожи градската инфраструктура на съперника благодарение на електромагнитен подтик (ЕМИ), създаван вследствие на детонацията на атомна бомба на огромна височина. Според специалисти доста огромна е вероятността тези технологии Пхенян да е получил от Русия.
Що се отнася до приключването на технологии в Северна Корея от страните от някогашния Съветски съюз, то по-рано вниманието беше привлечено от това, че се появиха съмнения във връзка с моторите за междуконтинентални балистични ракети (МКБР). Изглежда, че тесните връзки сред Северна Корея и някогашния соцлагер още веднъж ще се окажат в центъра на вниманието.
Според информация на уеб страницата на Университета „ Джон Хопкинс “, който се занимава с проучването на Северна Корея, през 2004 година по време на съвещание на експертна комисия в тази сфера на американския Конгрес двама съветски офицери, специалисти в тази област, удостоверили, че е имало приключване на технологии към Северна Корея. По техните думи имало „ приключване на мозъци “: технологиите били предоставени от съветски учени, отпътували в Северна Корея.
След Втората международна война Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики интензивно се занимаваха с проучването на технологията на ЕМИ. До 1963 година, когато влезе в действие Договорът за частична възбрана на опитите с нуклеарно оръжие ( в атмосферата, галактическото пространство и под водата сред Съединени американски щати, Съюз на съветските социалистически републики и Англия – бел. ред. ), били доказани позитивните резултати от нуклеарни опити, извършени в земната атмосфера.
Експерти означават, че към 2000 година Русия е създала технологии, които са доста по-ефективни от американските. Що се отнася до приключването на високи технологии от страните от някогашния Съюз на съветските социалистически републики, то през август тази година се появиха съмнения, че ракетни мотори, създадени в украински цех, са попаднали в Северна Корея, която ги взела на разработка. Русия и Украйна се упрекват един различен за приключването на тези мотори, единствено че болшинството експерти допускат, че повода за станалото е в икономическия безпорядък, зародил след разпадането на Съветския съюз. В края на предишния век в страните от Общността на самостоятелните страни породи обстановка, при която учените, които не получаваха заплати от държавните институции, започнаха да отпътуват в чужбина.
Между другото Русия се отнася сериозно към това, че Северна Корея разполага с атомна бомба за основаването на ЕМИ. Освен това държавното управление на Русия не признава, че Северна Корея разполага с МКБР с водородни бойни глави, заради което медиите на процедура не отделят внимание на казуса с технологията за ЕМИ в Северна Корея.
Засега не е доказано, има ли Северна Корея технология за ЕМИ. Дори и да се обясни, че приключването е станало от Русия, Кремъл ще съобщи, че дота е станало преди 2000 година, когато на власт пристигна президентът Путин, стегнал контрола върху технологиите. Русия ще подчертае, че приключването на най-нови ракетни технологии към Северна Корея, която евентуално ще продължи да се държи предизвикателно, е съдбовни за нея самата.
Нобуо Курокава за вестник „ Санкей шимбун “,цитиран от БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР