Северна Корея тайно доставя на Русия значително количество артилерийски снаряди

...
Северна Корея тайно доставя на Русия значително количество артилерийски снаряди
Коментари Харесай

САЩ: Северна Корея тайно снабдява Русия с артилерийски снаряди

Северна Корея скрито доставя на Русия доста количество артилерийски снаряди за войната в Украйна, демонстрират неотдавна разкрити разследващи данни на Съединени американски щати, съобщи Си Ен Ен. Съединени американски щати упрекват КНДР, че се пробва да прикрие доставките, като основава усещането, че боеприпасите се изпращат в страни от Близкия изток или Северна Африка.

Американски чиновници считат, че тайните севернокорейски доставки и безпилотните летателни апарати и други оръжия, които Русия е придобила от Иран са още едно доказателство, че даже стандартните артилерийски арсенали на Москва са намалели по време на осеммесечните бойни дейности.

" През септември (Корейската народнодемократична република) обществено отхвърли, че има намерение да дава муниции на Русия ", съобщи координаторът на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби в изказване за Си Ен Ен.

" Нашата информация обаче демонстрира, че КНДР скрито доставя Русия със забележителен брой артилерийски снаряди, като в същото време замаскира същинската дестинация на оръжейните доставки, пробвайки се да придаде тип, че те се изпращат на страни в Близкия изток или Северна Африка. " - уточни той.

Разсекретената разследваща информация не дава детайлности за това какъв брой оръжия са част от доставките или по какъв начин ще бъдат платени.

" Ще продължим да следим дали тези колета са получени ", сподели Кърби. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР