Северна Корея стана първата държава, отказала да участва в лятното

...
Северна Корея стана първата държава, отказала да участва в лятното
Коментари Харесай

Северна Корея отказа участие в Олимпийските игри в Токио

Северна Корея стана първата страна, отказала да взе участие в лятното издание на Олимпийските игри в Токио поради ковид – решение, което акцентира провокациите пред Япония, до момента в който се бори да провежда огромния състезателен конгрес на фона на бурна пандемия, съобщи „ Асошиейтид прес “.

На уеб страницата на Министерството на спорта на Северна Корея бе оповестено, че Националният олимпийски комитет е решил да не взе участие в Игрите, с цел да отбрани спортистите от „ рецесията в публичното здраве, породена от COVID-19 “.

Пандемията към този момент отсрочи с една година Олимпийските игри, които бяха планувани за 2020 година, а уредниците се пробват да вкарат превантивни ограничения против разпространяването на болестта, в това число възбрана за интернационалните фенове, с цел да се подсигурява сигурността на спортистите и на японците.

Все още има опасения, че спортното събитие може да утежни обстановката с ковид, а възходящият брой на случаите и бавната имунизация повдигат въпроса дали Игрите въобще би трябвало да се проведат.

През 2018 година Северна Корея изпрати 22-ма свои спортисти за зимната Олимпиада в прилежаща Южна Корея дружно с държавни чиновници, публицисти, реализатори и група от 230 дами, която да предизвиква състезателите да се показват добре в дисциплините, в които се съревновават.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР