Северна Корея скоро ще изпрати шпионски военен сателит в орбита.

...
Северна Корея скоро ще изпрати шпионски военен сателит в орбита.
Коментари Харесай

Северна Корея не се отказва от шпионския сателит - прави нов опит за изстрелване скоро

Северна Корея скоро ще изпрати шпионски боен спътник в орбита. Това съобщи Ким Йо-чен, авторитетната сестра на водача Ким Чен-ун, представена от " Ройтерс ".

Тя даде обещание Пхенян да усили своите военни качества за наблюдаване.

" Със сигурност военният разследващ спътник на Северна Корея ще бъде изведен вярно в галактическата орбита в близко бъдеще и ще стартира задачата си ", съобщи Ким.

Коментарът ѝ идва след през вчерашния ден.

Според южнокорейската разследваща работа може да отнеме седмици или повече за разрешаване на проблемите, предизвикали повредата на ракетата.

В рядко самопризнание за крах на Северна Корея държавната медия KCNA заяви, че ракетата Chollima-1, носеща боен разследващ спътник, прочут като " Malligyong-1 ", се е разрушила в морето след случай.
 Първият опит за изстрелване на спътник на Северна Корея е несполучлив
Първият опит за изстрелване на спътник на Северна Корея е несполучлив

Напрежение в стратегически район

KCNA разгласява и изображения на новата ракета, излитаща от крайбрежна стартова площадка. Снимките потвърдиха, че ракетата е с нов дизайн.

Южна Корея е изпратила кораби и самолети, които да извадят елементи от падналата ракета притежател.

Вчерашното изстрелване беше остро подложено на критика от Южна Корея, Япония и Съединените щати.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съобщи, че всяко изстрелване от Пхенян посредством технология за балистични ракети нарушава резолюциите на Съвета за сигурност.
 Северна Корея основава шпионски спътник до април 2023 година
Северна Корея основава шпионски спътник до април 2023 година

КНДР разгласи, че е провела значим тест в последна фаза

Ким акцентира, че рецензиите за изстрелването са " спорни ", защото Съединени американски щати и други страни към този момент са изстреляли " хиляди спътници ".

" Съединени американски щати са група гангстери, които биха твърдяли, че даже КНДР да изстреля спътник, това е нелегално и съставлява опасност ", уточни тя.

Отделно заместник-министърът на външните работи на Северна Корея Ким Сон- гьон разкритикува водените от Съединени американски щати военни учения в района, в това число многонационалните военноморски учения против разпространяването на нуклеарни оръжия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР