Северна Корея ще увеличи военните си способности за възпиране, за

...
Северна Корея ще увеличи военните си способности за възпиране, за
Коментари Харесай

Северна Корея засилва ядрената си отбрана заради ракетния тест на САЩ

Северна Корея ще усили военните си качества за въздържане, с цел да подсигурява сигурността си против американски нуклеарен боеприпас, ориентиран против нея. Това оповестиха севернокорейските държавни медии, представени от " Ройтерс ".

Новината идва на фона на рецензиите против Съединените щати за скорошния им тест на междуконтинентална балистична ракета.

На 1 ноември военновъздушните сили на Съединени американски щати изстреляха ракета Minuteman III, способна да носи нуклеарно оръжие, от база в Калифорния. Ракетата обаче беше взривена, откакто беше открита нередовност. Нва тестването участваха представители на защитата на Южна Корея, като това бе първото им сходно посещаване от 2016 година насам.

Севернокорейски боен коментатор съобщи, че макар неуспеха на теста, наличието на южнокорейски " марионетни военни гангстери " демонстрира, че нуклеарните оръжия на Съединени американски щати са ориентирани против Северна Корея.

" КНДР, както постоянно, ще продължи военните си дейности за подсилване на възпирането и гарантиране на стратегическата сигурност на Корейския полуостров и района ", посочи неидентифицираният коментатор в репортаж, изнесен от държавната осведомителна организация KCNA.

Освен това Вашингтон и Сеул бяха разкритикувани за разнообразни военни стъпки, подхванати неотдавна, в това число разполагането на американски нуклеарни стратегически бомбардировачи в Южна Корея.

" Ядрената опасност от страна на Съединени американски щати и техните васални сили за КНДР се приближава до нова алена линия ", означи севернокорейският коментатор и прикани за подсилване на " нуклеарните въоръжени сили за самозащита ".

Министерството на обединяването на Южна Корея, което се занимава с междукорейските въпроси, уточни, че коментарът повдига въпроса дали Северна Корея се готви да оправдае друга военна " провокация ".

" Ясно е, че настоящето нараснало напрежение на Корейския полуостров е резултат от безсмисленото нуклеарно развиване на Северна Корея и безразсъдните военни провокации ", съобщи на брифинг заместник-говорителят на министерството Ким Ин-ае.

Миналия месец Южна Корея организира взаимно обучение със Съединени американски щати и Япония покрай Корейския полуостров, което включваше американски стратегически бомбардировач B-52, както и изтребители на трите страни.

Освен това, също през октомври, Съединени американски щати и Южна Корея организираха въздушни учения с присъединяване на 130 бойни самолета от двете страни, които представляваха симулация на 24-часови военни интервенции.

Южна Корея и Съединените щати настояват, че техните учения са ориентирани към поддържане на бойна подготвеност за възможен отговор на Северна Корея.

На собствен ред КНДР жигосва ученията като подготовка на Съединени американски щати и техния южнокорейски съдружник да я атакуван.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР