Северна Корея ще изпрати делегация на предстоящите през февруари Зимни

...
Северна Корея ще изпрати делегация на предстоящите през февруари Зимни
Коментари Харесай

Северна Корея ще изпрати отбор на Олимпиадата в Пьонгчан

Северна Корея ще изпрати делегация на идните през февруари Зимни олимпийски игри в Пьонгчан, Южна Корея. Това обявиха публични лица на Южна Корея, представени от Би Би Си. 

Пробивът в връзките сред двете идва откакто страните се срещнаха за първите си публични договаряния на високо ниво от над 2 години насам. 

Делегацията на КНДР в Пьонгчан за спортната Олимпиада ще включва спортисти, държавни представители, поддръжници, наблюдаващи, тим за таекуондо проява и публицисти. 

Южна Корея е предложила да бъдат проведени и срещи на членове на фамилии, разграничени при спора сред двете след Корейската война. Също по този начин страната е предложила спортистите от двете да вървят дружно в марша по време на церемонията за откриване на Олимпиадата, както е било на Зимните олимпийски игри през 2006 година Страната желае да бъдат обновени и договарянията за военните проблеми и нуклеарната стратегия на КНДР. Тя показва, че обмисля краткотрайно да вдигне някои от глобите над Северна Корея в съгласуваност с Организация на обединените нации, с цел да подкрепи присъединяване на Севера в Олимпиадата. 

Отговорът на Северна Корея на предложенията към момента не е прочут. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР