Северна Корея се похвали днес, че е една от малкото

...
Северна Корея се похвали днес, че е една от малкото
Коментари Харесай

Северна Корея се хвали, че „разтърсва света“ с изпитания на ракети

Северна Корея се похвали през днешния ден, че е една от дребното страни, разполагащи с нуклеарни оръжия и съвременни ракети, а също по този начин, че е единствената страна, която се опълчва на Съединени американски щати, като „разтърсва света“ с ракетни тествания, съобщи Ройтерс.

Пхенян извърши в последно време поредност от тествания на балистични ракети, което увеличи интернационалното напрежение, защото сходни дейности от дълго време са неразрешени от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

През януари КНДР изстреля минимум девет ракети при седем тествания, което беше рекорден брой за един месец. Изпитанията включваха първото изстрелване от 2017 година на балистичната ракета със междинен обхват „Хвасон-12“, която може да порази американски територии в Тихия океан, а също нов тип „хиперзвукова ракета“, както обявиха управляващите, способна да маневрира при висока скорост.

„В днешния свят, в който доста страни пилеят време, като се отнасят към Съединени американски щати с смирение и сляпо послушание, нашата страна е единствената на планетата, която може да раздруса света, изстрелвайки ракета, а континенталната територия на Съединени американски щати е в нейния обхват“, съобщи севернокорейското външно министерство.

Поредицата ракетни тествания от началото на годината съставляват „забележителни достижения, подсилващи опциите на Северна Корея за „военно възпиране“, сподели ведомството на своя уеб страница.

„Според него „в света има повече от 200 страни, само че единствено дребен брой от тях имат водородни бомби, междуконтинентални балистични ракети и хиперзвукови ракети“.

В изказването се загатваше „Хвасон-15“ – междуконтиненталната балистична ракета с максимален обхват от тестваните до момента от Северна Корея. Тя беше тествана един път през 2017 година и се допуска, че може да придвижи нуклеарен заряд до всяка точка от територията на Съединени американски щати. Спомената беше и ракетата „Хвасон-12“, с която преди време КНДР заплаши да нападна Гуам.

Преговорите за увещание на Северна Корея да се откаже от своя боеприпас или да го ограничи в подмяна на облекчение на наложените й наказания са в застой от 2019 година
Съединени американски щати приканиха през вчерашния ден КНДР да спре да отделя пари за своите стратегии за нуклеарни действия и балистични ракети и да даде приоритет на потребностите на своето население.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР