Северна Корея се изправя пред най-тежката суша от над 40

...
Северна Корея се изправя пред най-тежката суша от над 40
Коментари Харесай

Северна Корея е изправена пред най-лошата от 40 години суша

Северна Корея се изправя пред най-тежката суша от над 40 години насам, оповестяват локалните медии, представени от The Wall Street Journal. В същото време интернационалните групи предизвестява за възходящ дефицит на храна в страната.

Бедната страна с население 25 милиона души от дълго време се пробва да се оправи с глада. Две филантропични групи от Организация на обединените нации оповестиха, че 40% от севернокорейците изпитват незабавна потребност от помощ при снабдяването с храна. От началото на годината в страната е валяло рекордно малко - невиждано от 1982 година

Някои специалисти показват подозрение дали неподходящото време и икономическите наказания в действителност са основали рецесия за храна в Северна Корея или Пхенян се пробва да притегли внимание, с цел да окаже напън над Съединени американски щати поради спрените договаряния.

Режимът на Ким съвсем всяка година моли за храна, само че през тази година в писмото до Организация на обединените нации бяха посочени като причина точно глобите.

Според отчета на Организация на обединените нации реколтата е намаляла с 9% по отношение на предходната година.

Според данни за търговията, вносът на храна, който не е стеснен от глобите, остава без смяна. Цената на ориза в страна пък понижава през последните седмици, което демонстрира, че доставките остават постоянни. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР