Северна Корея се готви да проведе ядрен опит тази година,

...
Северна Корея се готви да проведе ядрен опит тази година,
Коментари Харесай

КНДР вероятно ще проведе ядрен опит тази година

Северна Корея се готви да организира нуклеарен опит тази година, оповестява " Файненшъл Таймс ", базирайки се на специалисти от Центъра за стратегически и интернационалните проучвания (CSIS) във Вашингтон.

Експертите са анализирали сателитни фотоси от нуклеарния полигон Пунги-ри, които демонстрират строителство на нови здания, придвижване на дървен материал и нарастване на оборудването и доставките директно пред новия вход на комплекса.

" Въпреки че някои източници допускат, че седмият нуклеарен опит може да се организира сред май и септември тази година, датата на седмия нуклеарен опит безспорно ще зависи извънредно от персоналното решение на Ким Чен-ун ", показват създателите на изследването на CSIS.

Настоящите сателитни изображения демонстрират, че подготовката е в ход и не би трябвало да се отхвърля като незначителна активност, прибавят те.

Пхенян не е провеждал нуклеарни опити от 2017 година насам, само че от началото на тази година ускори активността си по тествания на ракети.

По-рано тази седмица севернокорейският водач Ким Чен-ун заплаши, че всяка страна, която търси борба с Пхенян, ще " престане да съществува ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР