Северна Корея съобщи, че е вдигнала изтребители, след като американски

...
Северна Корея съобщи, че е вдигнала изтребители, след като американски
Коментари Харесай

Северна Корея: Прихванахме американски разузнавателен самолет над страната

Северна Корея заяви, че е вдигнала изтребители, откакто " американски разследващ аероплан е навлязъл в икономическата ѝ зона ", съобщи Ройтерс, като се базира на известие на севернокорейската държавна осведомителна организация КЦТА.

Случаят, който Пхенян дефинира като " рискова военна провокация " , е от през вчерашния ден. Говорител на генералния щаб на Корейската национална войска е декларирал, че са подхванати ограничения за предотвратяването на сходни нарушавания в бъдеще.



Същевременно стартира среща на върха сред Съединени американски щати, Южна Корея и Япония. Депутат от южнокорейския парламент сподели, че по данни на военното разузнаване през вчерашния ден Северна Корея може да е изстреляла междуконтинентална балистична ракета или да е подхванала други военни дейности, с цел да изрази митинга си против форума.

Американският президент Джо Байдън се срещна в президентската резиденция Кемп Дейвид, щата Мериленд, с южнокорейския си сътрудник Юн Сук-йол и с японския министър председател Фумио Кишида. Разговорите им ще са фокусирани върху подобряването на връзките сред Сеул и Токио на фона на нуклеарните закани от страна на Пхенян и възходящото въздействие на Китай в района.



Освен това в понеделник Съединени американски щати и Южна Корея стартират нови взаимни учения , които ще продължат 11 дни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР