Северна Корея разкритикува днес стремежа на Сеул да наложи допълнителни

...
Северна Корея разкритикува днес стремежа на Сеул да наложи допълнителни
Коментари Харесай

Северна Корея предупреди, че санкциите и натискът само ще засилят враждебността й

Северна Корея разкритикува през днешния ден устрема на Сеул да наложи спомагателни наказания на Пхенян поради осъществените от него ракетни тествания, като съобщи, че тези  мерки ще засилят " враждебността и гнева на Севера ", съобщи Ройтерс, като се базира на севернокорейската осведомителна организация КЦТА.

Външното министерство на Южна Корея съобщи във вторник, че обмисля лични наказания против Пхенян, като измежду обсъжданите ограничения са наказания против киберсектора, при положение, че Северът продължи да напредва към реализиране на нуклеарен опит.

Критиките в отговор бяха отправени от авторитетната сестра на севернокорейския водач Ким Чен-ун - Ким Йо-чен - в изказване пред КЦТА.

" Ако считат, че могат да се измъкнат от актуалната рискова обстановка посредством " наказания ", то те би трябвало да са в действителност идиоти, щом не могат да живеят в мир и успокоение ", съобщи Ким Йо-чен.

Съединени американски щати приканиха Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да потърси " в един глас " отговорност от Северна Корея за нейните ракетни тествания и упрекнаха Китай и Русия, че предизвикват Пхенян, като блокират дейностите на Съвета за сигурност, написа Българска телеграфна агенция.

" Още един път предизвестяваме наглите и глупавите, че обезверените наказания и напън от страна на Съединени американски щати и техните южнокорейски марионетки против КНДР ще засилят враждебността и гнева ни ", акцентира Ким Йо-чен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР