Северна Корея работи за изграждането на ракета, по-мощна от всички

...
Северна Корея работи за изграждането на ракета, по-мощна от всички
Коментари Харесай

Северна Корея работи над могъща ракета

Северна Корея работи за построяването на ракета, по-мощна от всички тествани до момента, заяви „ Ройтерс “, базирайки се на специалисти. Те вършат изводи от публикувани фрагменти на севернокорейската държавна новинарска организация.

Тя разгласява фотоси на водача Ким Чен-ун, застанал до чертеж на тристепенна ракета „ Хвасон-13 “. Ако бъде създадена такава ракета, тя би могла да доближи всеки град в континенталната част на Съединени американски щати, в това число Вашингтон и Ню Йорк.

Ракетни специалисти, които деликатно изследват сходни фотоси в търсене на данни за оръжейните стратегии на Северна Корея, обявиха, че няма признаци тази ракета да е била изцяло създадена.

Тристепенна ракета обаче би била по-мощна от двустепенната „ Хвасон-14 “, която бе тествана два пъти през юли. „ Хвасон-13 " би могла да е с обсег 12 000 км, което покрива цялата континентална част на Съединени американски щати. Намеренията на Пхенян с проявлението на тези фотоси са ясни, споделят специалистите.

Снимките са публикувани в миг, в който американските и южнокорейски въоръжени сили организират взаимно обучение – на фона на повишилото се напрежение на Корейския полуостров.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР