Северна Корея продължава развитието на свята ракетно-ядрена програма. Това е

...
Северна Корея продължава развитието на свята ракетно-ядрена програма. Това е
Коментари Харесай

Ким Чен Ун: Няма да спирам ядреното въоръжение

Северна Корея продължава развиването на свята ракетно-ядрена стратегия. Това е декларирал водачът на страната Ким Чен Ун по време на пленарно съвещание на Централния комитет на Корейската работническа партия, представен от държавната осведомителна организация. Медията показва, че това е първото съвещание на Централен комитет на партията от май предходната година, съобщи БГНЕС.

В изявлението си севернокорейският водач също по този начин е отправил и остри рецензии към Съединени американски щати, които " се пробват да задушат независимостта и свободата на битие и развиване " на КНДР и постановат наказания, " подкрепяни от своите васали ". По думите на Ким Чен Ун актуалната обстановка демонстрира, че политиката на редом развиване на стопанската система и ракетно-ядрената стратегия е " напълно вярна " и страната ще продължи да се движи по този път и отсега нататък.

По-рано през днешния ден американският президент Доналд Тръмп съобщи, че " единствено едно нещо ще проработи " против Северна Корея и добави, че рецесията на Корейския полуостров е трябвало да бъде решена доста по-рано, защото към този момент може да е късно.

Размяната на остри реплики сред водачите на двете страни стартира, откакто по-рано тази година Пхенян реализира няколко тествания на балистични ракети, някои от които минаха през територията на Япония. На 3 септември пък страната сполучливо реализира изпитани на атомна бомба, която да може да бъде прикачвана към междуконтинентална балистична ракета.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР