Северна Корея призна само преди месец, че КОВИД-19 е достигнал

...
Северна Корея призна само преди месец, че КОВИД-19 е достигнал
Коментари Харесай

Северна Корея се готви да обяви край на пандемията -

Северна Корея призна единствено преди месец, че КОВИД-19 е достигнал нейната територия, откакто отхвърляше съществуването на случаи в продължение на над 2 години, само че е допустимо Пхенян към този момент да се готви да разгласи победа над епидемията, заяви Асошиейтед прес.

Севернокорейските медии оповестяват, че страната е избегнала всеобщите смъртни случаи - които мнозина чакаха в нация с една от най-лошите здравни системи в света, стеснен или нулев достъп до ваксини и това, което външни наблюдаващи считат за отдавнашно занемаряване на страданията на народа си.

Според ежедневните известия в медиите обаче наподобява, че Пхенян ще победи изцяло вируса, лишил живота на над 6 милиона души по света. Броят на дневните случаи спада внезапно и въпреки че 18% от 26-милионното население е съобщавало за признаци, за които се допуска, че се дължат на КОВИД-19, умрелите са по-малко от 100 души.

Южнокорейското държавно управление и някои специалисти считат, че е допустимо Корейската народнодемократична република да разгласи скоро, че е победила вируса - посредством, несъмнено, на мощното и умно водачество на Ким Чен-ун.

Не е несъмнено обаче дали Пхенян ще разгласи публично победа. Според някои специалисти това ще лиши държавното управление от потребен инструмент за надзор и може да го изложи на подбив, в случай че продължат да се появяват случаи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР