Северна Корея прие нов закон, с който се обявява за

...
Северна Корея прие нов закон, с който се обявява за
Коментари Харесай

Северна Корея се обяви за „необратимо“ ядрена държава

Северна Корея одобри нов закон, с който се афишира за страна с нуклеарни оръжия – ход, избран от водача Ким Чен Ун като „ необратим “.

Ким даде поръчка, че страната „ в никакъв случай няма да се откаже “ от нуклеарните си оръжия. Той сподели договаряния за денуклеаризация са невъзможни и приветства приемането на закона, излиза наяве от публикуваната през днешния ден информация в севернокорейските държавни медии.

Новият закон също по този начин утвърждава правото на Пхенян да употребява превантивни нуклеарни удари, с цел да се отбрани.

По-ранната версия на закона бе по-балансирана и в нея се посочваше, че страната ще резервира оръжията си единствено до момента в който други страни не бъдат денуклеаризирани и няма да ги употребява превантивно против неядрени страни.

Ядрените оръжия съставляват „ достолепието, тялото и безспорната власт на страната “, сподели Ким. Той дефинира новия закон като „ удивително събитие “.

Докато нуклеарните оръжия съществуват на Земята и империализмът и антисевернокорейските маневри на Съединени американски щати и техните почитатели не престават, нашият път към подсилване на нашите нуклеарни сили в никакъв случай няма да свърши. “

Новият закон не разрешава и шерването на нуклеарни технологии с други страни.

Информацията за нормативните промени идва на фона на възходящото напрежение в района, подбудено от разширението нуклеарната стратегия на Северна Корея напоследък.

През миналите няколко месеца Ким отправяше все по-провокативни закани за нуклеарен спор към Съединените щати и техните съдружници в Азия. В същото време Вашингтон не крие опасенията си от опцията Пхенян да извърши първия си под земята нуклеарен опит от години.

Ян Му Джин, професор в Университета за севернокорейски проучвания в Сеул, сподели, че законът показва очакванията на Пхенян да ускори връзките си с Китай и Русия във време на нараснало световно напрежение.

Споменаването от Северна Корея на опцията за потребление на нуклеарни оръжия, в случай че и когато нахлуване против страната и водача е неизбежно, е значимо, макар че показва нуклеарните оръжия като последна защитна мярка “, изясни Янг.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР