Северна Корея предупреди САЩ, че има "сериозно" намерение да се

...
Северна Корея предупреди САЩ, че има "сериозно" намерение да се
Коментари Харесай

Северна Корея предупреди, че може да се върне към предишната си политика в ядрената сфера

Северна Корея предизвести Съединени американски щати, че има "сериозно " желание да се върне към политическата тактика, предполагаща да развива нуклеарния си боеприпас, в случай че не бъдат вдигнати наложените й стопански наказания, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Агенция Франс Прес.

Пхенян години наред се придържаше към така наречен тактика бюнджин, предвиждаща по едно и също време развиване на нуклеарните благоприятни условия и на стопанската система. През април севернокорейският началник Ким Чен-ун съобщи, че страната към този момент се е сдобила с нуклеарни оръжия и отсега нататък Северът ще се концентрира върху "социалистическото икономическо строителство ". На полуострова царува "нов климат на разведряване и мир ", изясни той.

Външното министерство на КНДР съобщи в официално съобщение, че Пхенян може да се върне към политиката "бюнджин ", в случай че Съединени американски щати не трансформират своя метод към глобите против Северна Корея. Водеща страна в интернационалните старания, положени през 2017 година за стопански напън върху КНДР, Съединени американски щати отхвърлят да облекчат глобите, до момента в който Северът не реализира "окончателна и напълно проверима денуклеаризация ".

Пхенян осъди "гангстерските способи " на американците и ги упрекна, че упорстват да КНДР се разоръжи едностранно, без да вършат отстъпки от своя страна. "Подобряването на връзките и глобите са несъвместими ", се споделя в официалното съобщение. Северът към момента чака "съответния отговор от Съединени американски щати ", прибавя Пхенян.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР