Северна Корея предупреди, че ще бъде ясно обявяване на война,

...
Северна Корея предупреди, че ще бъде ясно обявяване на война,
Коментари Харесай

Северна Корея плаши с война при сваляне на ракетите ѝ по време на тест

Северна Корея предизвести, че ще бъде " ясно оповестяване на война ", в случай че нейните ракети бъдат свалени по време на тестовите им изстрелвания над Тихия океан, оповестява " Франс прес ".

Съединените щати и Южна Корея ускориха съдействието в региона на защитата, в това число посредством взаимни учения, поради възходящите закани от въоръжения с нуклеарни оръжия Пхенян, който през последните месеци организира поредност от проби на неразрешени оръжия.

От своя страна Северна Корея твърди, че нейните нуклеарни оръжия и ракетни стратегии са за самозащита. Тя се разгневи от военните учения на Съединени американски щати и Южна Корея, които смята за репетиции за навлизане.

" Ще се преглежда като ясно оповестяване на война против КНДР, в случай че подобен боен отговор като прехващане се реализира против нашите проби на стратегически оръжия ", предизвести Ким Йо-чен, авторитетната сестра на севернокорейския водач Ким Чен-ун.

Тя акцентира, че Тихият океан не принадлежи на господството на Съединени американски щати или Япония.

Северна Корея е " в подготвеност да предприеме подобаващи, бързи и всеобхватни дейности когато и да е ", добавя се в нейното изказване, оповестено от формалната Корейска централна новинарска организация.

Този месец американските и южнокорейските военни ще проведат най-мащабните си взаимни учения от пет години насам, като те ще продължат минимум 10 дни, считано от 13 март.

Тази седмица съдружниците организираха и въздушни учения с присъединяване на американски тежък бомбардировач B-52, кадърен да носи нуклеарно оръжие.

В настрана изказване през днешния ден външното министерство на Северна Корея упрекна Съединените щати в " съзнателно " усилване на напрежението.

" Неотдавнашните взаимни въздушни учения ясно демонстрират, че схемата на Съединени американски щати за потребление на нуклеарни оръжия против КНДР се развива на равнище същинска война. Изразяваме надълбоко страдание за безотговорното и обезпокоително проявление на мускули от страна на Съединени американски щати и Южна Корея ", показват от ведомството.

Миналата година Пхенян се разгласи за " необратима " нуклеарна сила и изстреля рекордно огромен брой ракети.

Наскоро Ким Чен-ун прикани за " експоненциално " увеличение на производството на оръжия, включително на тактически нуклеарни оръжия.

Северна Корея дефинира своите ракетни проби и военни учения като оправдани контрамерки след ученията на Съединени американски щати и Южна Корея.

Миналата седмица тя призова Организация на обединените нации да упорства за прекъсване на тези учения и повтори, че нейните нуклеарни оръжия подсигуряват салдото на силите в района.

През февруари обучение на Съединени американски щати и Южна Корея в Пентагона се концентрира върху отговорите на нуклеарна офанзива от страна на Северна Корея.

Пхенян отвърна на това обучение с изстрелване на крилати ракети и предизвести, че засилените учения на Вашингтон и Сеул  " могат да се преглеждат като оповестяване на война ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР