Северна Корея предупреди, че ще бъде ясно обявяване на война,

...
Северна Корея предупреди, че ще бъде ясно обявяване на война,
Коментари Харесай

Северна Корея плаши с война при сваляне на ракетите ѝ по време на тест

Северна Корея предизвести, че ще бъде " ясно оповестяване на война ", в случай че нейните ракети бъдат свалени по време на тестовите им изстрелвания над Тихия океан , оповестява " Франс прес ".

Съединените щати и Южна Корея ускориха съдействието в региона на защитата, в това число посредством взаимни учения, поради възходящите закани от въоръжения с нуклеарни оръжия Пхенян, който през последните месеци организира поредност от проби на неразрешени оръжия.

От своя страна Северна Корея твърди, че нейните нуклеарни оръжия и. Тя се разгневи от военните учения на Съединени американски щати и Южна Корея, които смята за подготовки за навлизане.

" Ще се преглежда като ясно оповестяване на война против КНДР, ако подобен боен отговор като прехващане се реализира против нашите проби на стратегически оръжия ", предизвести Ким Йо-чен, авторитетната сестра на севернокорейския водач Ким Чен-ун.

Тя акцентира, че Тихият океан не принадлежи на господството на Съединени американски щати или Япония.
 Пхенян заплаши Южна Корея и Съединени американски щати с невиждан отговор на военните им учения
Пхенян заплаши Южна Корея и Съединени американски щати с невиждан отговор на военните им учения

Обвини съюзническите страни в повишение на напрежението в района

Северна Корея е " в подготвеност да предприеме подобаващи, бързи и всеобхватни дейности когато и да е ", добавя се в нейното изказване, оповестено от формалната Корейска централна новинарска организация.

Този месец американските и южнокорейските военни ще проведат, като те ще продължат минимум 10 дни, считано от 13 март.

Тази седмица съдружниците организираха и въздушни учения с присъединяване на американски тежък бомбардировач B-52, кадърен да носи нуклеарно оръжие.

В настрана изказване през днешния ден външното министерство на Северна Корея упрекна Съединените щати в " съзнателно " усилване на напрежението.

" Неотдавнашните взаимни въздушни учения ясно демонстрират, че схемата на Съединени американски щати за потребление на нуклеарни оръжия против КНДР се развива на равнище същинска война. Изразяваме надълбоко страдание за безотговорното и обезпокоително проявление на мускули от страна на Съединени американски щати и Южна Корея ", показват от ведомството.
 Северна Корея: Нашите ракети са предизвестие към Съединени американски щати и Южна Корея
Северна Корея: Нашите ракети са предизвестие към Съединени американски щати и Южна Корея

Пхенян сподели мускули на съседите си

Миналата година Пхенян се разгласи за " необратима " нуклеарна мощ и изстреля

Наскоро Ким Чен-ун прикани за " експоненциално " увеличение на производството на оръжия, в това число на тактически нуклеарни оръжия.

Северна Корея дефинира своите ракетни проби и военни учения като оправдани контрамерки след ученията на Съединени американски щати и Южна Корея.

Миналата седмица тя и повтори, че нейните нуклеарни оръжия подсигуряват салдото на силите в района.

През февруари обучение на Съединени американски щати и Южна Корея в Пентагона се концентрира върху отговорите на нуклеарна офанзива от страна на Северна Корея.

Пхенян отвърна на това обучение с изстрелване на крилати ракети и предизвести, че засилените учения на Вашингтон и Сеул " могат да се преглеждат като оповестяване на война ".
 Северна Корея дава отговор с балистична ракета на учения на Юга и Съединени американски щати
Северна Корея дава отговор с балистична ракета на учения на Юга и Съединени американски щати

Съединени американски щати и Южна Корея се приготвят да проведат учения за симулация на нуклеарна атака
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР