Северна Корея предприема предпазни мерки срещу тайфун Хинамнор, който ще

...
Северна Корея предприема предпазни мерки срещу тайфун Хинамнор, който ще
Коментари Харесай

Северна Корея се подготвя за мощен тайфун

Северна Корея подхваща защитни ограничения против ураган Хинамнор, който ще доближи Корейския полуостров, оповестиха корейски медии.

Държавни чиновници са направили инспекция на здания, изложени на риск от наводняване или сриване, а риболовните кораби, намиращи се в морето, са били върнати в пристанищата, заяви Корейската централна телеграфна организация.

Очаква се при конфликта с тайфуна Хинамнор страната да бъде залята от проливни дъждове. Те може да доближат до 100-150 мм по данни на севернокорейското радио и телевизия.

Водещият севернокорейски вестник " Нодон синмун " насочи апел за отбягване на вреди от наводненията върху основните селскостопански региони, което би могло да утежни така и така огромния дефицит на храни в страната.

Тайфунът Хинамнор е 11-ият за тази година. Очаква се той да доближи южнокорейския остров Чеджу тази седмица, като по това време ще бъде систематизиран като " доста мощен ", трета степен от общо четири, отбелязва Йонхап.

След прекосяването си през острова тайфунът ще доближи територията на полуострова, на към 80 км северно от южнокорейския град Пусан. Очаква се към този миг той да е измършавял до втора степен, само че все пак може да стане най-силният ураган, достигал Корейския полуостров.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР