Северна Корея отрече да е доставяла оръжия на Москва, след

...
Северна Корея отрече да е доставяла оръжия на Москва, след
Коментари Харесай

Северна Корея отрича да е търгувала оръжия с Русия

Северна Корея отхвърли да е доставяла оръжия на Москва, откакто Съединените щати обявиха, че Пхенян е доставял ракети и снаряди на съветската група " Вагнер ", съобщи Агенция Франс Прес.

По-рано този месец Вашингтон дефинира групата " Вагнер " като " транснационална незаконна организация ", базирайки се на нейните оръжейни покупко-продажби с Пхенян в нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Според представителя по въпросите на националната сигурност Джон Кърби Белият дом е посочил на американското разузнаване фотоси на съветски железопътни вагони, които влизат в Северна Корея, вземат товар от ракети и снаряди и се връщат в Русия.

В изказване, публикувано от формалната Корейска централна новинарска организация, почитан севернокорейски чиновник отхвърли обвиняванията. Той предизвести, че Съединени американски щати ще се сблъскат с " в действителност нежелателен резултат ", в случай че продължат да популяризират " саморъчно основан слух ".

" Опитът да се опетни имиджът на (Северна Корея) посредством измисляне на несъществуващо нещо е сериозна провокация, която в никакъв случай не може да бъде позволена и която не може да не провокира нейната реакция ", съобщи Квон Джонг Гун, общоприет шеф на Департамента по въпросите на Съединени американски щати.

Той също по този начин я назова " малоумен опит да оправдае предлагането си за оръжие на Украйна ".

Ким Йо Чен, авторитетната сестра на севернокорейския водач Ким Чен Ун, упрекна Вашингтон, че " още повече е минал алената линия ", като е изпратил танкове в Украйна.

Заедно с Китай, Русия е един от дребното интернационалните другари на Севера и преди е идвала на помощ на режима.

Освен Сирия и Русия, Северна Корея е единствената страна, която признава независимостта на Луганск и Донецк. /БГНЕС

Пхенян / Северна Корея
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР