Северна Корея отправи критики срещу САЩ и ООН за това,

...
Северна Корея отправи критики срещу САЩ и ООН за това,
Коментари Харесай

Севера Корея критикува САЩ и ООН за повдигането на въпроса за човешките права в страната

Северна Корея насочи рецензии против Съединени американски щати и Организация на обединените нации за това, че наскоро в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации са повдигнали въпроса за правата на индивида в страната и за ракетната провокация на режима, заяви организация Йонхап, като цитира севернокорейски държавни медии.

 

В петък Съединени американски щати бяха съорганизатори на неофициална среща в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, на която бяха изтъкнати нарушаванията на правата на индивида, осъществявани от страна на режима. Същия ден генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш осъди и неотдавнашното изстрелване на междуконтинентална балистична ракета от страна на Севера като нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
 
В отговор на срещата задачата на Пхенян в Организация на обединените нации съобщи в изказване, че Пхенян " ще се опълчи на противозаконната акция за " правата на индивида " на Съединени американски щати и техните почитатели с най-мощните средства ", съгласно севернокорейската осведомителна организация КЦТА.

 

Представителите на Северна Корея дефинираха тази " акция за напън " като нарушение на достолепието и суверенитета на Севера и " уверено я осъждат и отхвърлят ".

 

По мотив изказването на Гутериш външното министерство на Пхенян упрекна генералния секретар, че " налива масло в огъня " и " надалеч не оказва помощ за понижаване на напрежението на Корейския полуостров и в района ", прибавя КЦТА.

 

" Смятам, че е добре за понижаване на напрежението и за самия него генералният секретар на Организация на обединените нации да резервира безмълвие, вместо да се намесва в казуса на Корейския полуостров, както в този момент ", съобщи в настрана изказване Ким Сон-гьон, заместник-министър на външните работи на Северна Корея по въпросите на интернационалните организации.

 

По-рано през днешния ден прилежащи страни оповестиха, че Пхенян е изстрелял балистична ракета с дребен обхват, напомнят Българска телеграфна агенция и Асошиейтед прес.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР