Северна Корея отмени решението си да изтегли служителите си от

...
Северна Корея отмени решението си да изтегли служителите си от
Коментари Харесай

КНДР се завърна в офиса за връзка с Южна Корея в Кесон

Северна Корея анулира решението си да изтегли чиновниците си от офиса за връзка в Кесон, като изпрати някои чиновници назад на работа, разяснява Южна Корея след поврат, който настъпи откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп реши да не постанова спомагателни наказания на КНДР , оповестява " Ройтерс ".

В петък Северна Корея съобщи, че напуща офиса си, единствено часове откакто Съединени американски щати постановиха първите нови наказания , след втората среща на върха сред Тръмп и Ким.

Офисът за връзка в Кесон, Северна Корея, бе открита през септември и е едно от основните събития , в възстановяване на връзките сред Северна Корея и Южна Корея през миналата година.
 КНДР напуща офиса за връзка с Южна Корея в Кесон
КНДР напуща офиса за връзка с Южна Корея в Кесон

Това бе опция двете страни да поддържат връзка постоянно за първи път след Корейската война

Тръмп съобщи в петък, че е решил да не постанова нови широкомащабни наказания против Северна Корея, което съгласно специалистите може да се окаже изпитание за понижаване на напрежението.

Северна и Южна Корея организираха консултация в офиса за връзка в понеделник и ще продължат да работят както нормално, откакто членовете на севернокорейския екип споделиха на Юга " започваме нашата промяна както нормално през днешния ден ".

Около четири или пет чиновници от Северна Корея се появиха на работа в офиса в понеделник - към половината от нормалния личен състав , само че никой от по-висшите чиновници не е измежду тях, оповестява Южна Корея.

Десетки южнокорейски чиновници дойдоха в офиса за връзка по-рано в понеделник в опит да запазят нежните връзки с Пхенян .

Анализаторите считат, че продължаващото наличие на севернокорейците в офиса за връзка евентуално отразява удовлетворението на Пхенян от решението на Тръмп да не постанова повече наказания .
 Няма признаци Северна Корея да се готви за изстрелване на ракети
Няма признаци Северна Корея да се готви за изстрелване на ракети

Нецелесъобразно е разследващите органи да разясняват всяко медийно известие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР