Северна Корея отхвърли възможността за преговори със Съединените щати, докато

...
Северна Корея отхвърли възможността за преговори със Съединените щати, докато
Коментари Харесай

Северна Корея отхвърли възможността за преговори със САЩ

Северна Корея отхвърли опцията за договаряния със Съединените щати, до момента в който не се откажат от, съгласно нея, враждебната си политика, предадоха международните организации.

Високопоставен севернокорейски посланик сподели, че Съединени американски щати са се пробвали неотдавна да открият контакт. Първата заместник-министърка на външните работи Цой Сон-хи обаче назова американската самодейност " на ниска цена трик " за печелене на време и на публичното мнение, който няма да получи отговор, до момента в който Вашингтон не приключи враждебните си политики към Пхенян. Тя уточни съответно военните учения и глобите.

" Това, което чуваме от Съединените щати (след идването на власт на администрацията на новия президент Джо Байдън), са единствено безумната доктрина за опасността от Северна Корея и неоснователната изразителност за цялостна денуклеаризация ", съобщи Цой.

Северна Корея излезе с този коментар в миг, когато държавният секретар Антъни Блинкън и министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин са на посещаване в Южна Корея.

Преди това двамата бяха в Япония, а по-късно през днешния ден Блинкън ще беседва в Аляска с най-високопоставените китайски представители в региона на външната политика.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР