Северна Корея отчита за пети пореден ден над 200 000

...
Северна Корея отчита за пети пореден ден над 200 000
Коментари Харесай

Над 200 000 души са с треска в Северна Корея

Северна Корея регистрира за пети следващ ден над 200 000 нови пациенти с тресчица, откакто неотдавна за пръв път призна за зараза от ковид на територията си, съобщи Ройтерс.

За последното денонощие в КНДР са регистрирани минимум 219 030 души със признаци на тресчица и с това общият брой на тези случаи става 2 460 640, заяви формалната Корейска централна телевизия, като се базира на данни от държавния спешен щаб за епидемиологична предварителна защита. Броят на умрелите се в нараснал с един и в този момент е 66.

Коронавирус вълната, за която беше обявено предходната седмица, провокира опасения поради липса на ваксини, несъответстваща здравна инфраструктура и допустимо съществуване на продоволствена рецесия в 25-милионната Северна Корея, която отхвърля помощ извън и държи границите си затворени.

При състояние че там няма национална имунизационна акция, а опциите за тестване са лимитирани, всекидневно съобщаваните данни от държавните медии може да са занижени, което прави мъчно да се оценят размерите на коронавирус вълната, считат специалисти.

Върховният комисариат на Организация на обединените нации за правата на индивида предизвести за заплаха от " ужасни " последствия за 25-милионното севернокорейско население, а Световната здравна организация съобщи, че безконтролното разпространяване на вируса, може да докара до появяването на нови, по-смъртоносни негови разновидности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР