Северна Корея отчете за пети пореден ден над 200 000

...
Северна Корея отчете за пети пореден ден над 200 000
Коментари Харесай

Над 200 000 нови случая на заразени с ковид в Северна Корея

Северна Корея регистрира за пети следващ ден над 200 000 нови пациенти с тресчица, откакто неотдавна за пръв път призна за случаи на ковид на своя територия - повече от две години след началото на пандемията, съобщи Ройтерс, цитирайки южнокорейската информационна организация Йонхап. Тя на собствен ред се базира на севернокорейската държавна телевизия.

За последното денонощие в Северна Корея са регистрирани минимум 219 030 души със признаци на тресчица и с това общият брой на тези случаи става 2 460 640. Починал е още един човек и смъртните случаи към този момент са 66.

Не е ясно какъв брой от хората със признаци на тресчица са с позитивен тест за ковид. Освен това обявените данни не може да бъдат тествани, отбелязва Ройтерс.

Ковид вълната, за която Северна Корея призна предходната седмица, провокира опасения поради неналичието на ваксини, неприятното положение на здравната система и възможния дефицит на храна в затворената комунистическа страна, която отхвърля помощ извън.

При състояние че Северна Корея на процедура не организира имунизационна акция, а опциите за тестване са лимитирани, всекидневно съобщаваните данни от държавните медии може да са занижени, което прави мъчно да се оценят размерите на коронавирус вълната, считат специалисти.

Службата на висшия комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида предизвести за заплаха от " ужасни последствия " за 25-милионното население на КНДР. Безконтролното разпространяване на ковид може да докара до появяването на нови, по-смъртоносни негови разновидности, изрази от своя страна опасения Световната здравна организация.

Севернокорейският държавен началник Ким Чен-ун в това време разгласи прогрес в битката против разпространяването на болестта, съобщи АП, като се базира на формалната осведомителна организация КЦТА.

Северна Корея стартира да слага епидемията под надзор, увери през днешния ден Ким на съвещание на Политбюро на ръководещата Корейска трудова партия. Той прикани за " засилена зоркост ", с цел да бъде затвърдена " позитивната наклонност ".

В същото време Ким наподобява загатна за намаляване на ограничаващите ограничения по места, според от обстановката на терен, с цел да не бъде навредено на стопанската система. Икономическите цели би трябвало да бъдат изпълнени, акцентира той.

Северна Корея е в тежко икономическо състояние и обстановката се утежни още повече след експлоадирането на пандемията.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР