Северна Корея отбеляза днес 110-годишнината от рождението на Ким Ир-сен

...
Северна Корея отбеляза днес 110-годишнината от рождението на Ким Ир-сен
Коментари Харесай

Северна Корея отбеляза ключова годишнина, но без военен парад

Северна Корея означи през днешния ден 110-годишнината от рождението на Ким Ир-сен с всеобщи танци, фойерверки и апели за честност към неговия внук, само че без упования боен церемониал, съобщи АП.

Честването на годишнината от рождението на създателя на комунистическата страна бе предшествано от поредност оръжейни проби в Северна Корея през последните месеци, в това число от първия тест на междуконтинентална балистична ракета от 2017 година насам. Според специалисти Пхенян цели да разшири арсенала си и да ускори натиска върху Съединени американски щати на фона на изпадналите в застой договаряния с Вашингтон.

Обикновено Северна Корея отбелязва значими държавни празници с огромни боен паради, на които се демонстрират нови ракети. По-рано тази седмица спътници записаха от космоса хипотетични подготовки за церемониал - огромно скупчване на хора в строева групировка на площада в Пхенян, където стават парадите.

Годишнината от рождението на Ким Ир-сен е най-важният народен празник в Корейската надроднодемоктарична КНДР, където династията Ким ръководи в условия на мощен фетиш към личността от основаването на страната през 1948 година е третият представител на фамилията, застанал отпред на страната. Това стана след гибелта на татко му в края на 2011 година, напомни АП.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР