Северна Корея обяви първи случай на заразяване с Омикрон на

...
Северна Корея обяви първи случай на заразяване с Омикрон на
Коментари Харесай

Първи случай на Омикрон в Северна Корея, Ким Чен-ун нареди пълен локдаун

Северна Корея разгласи първи случай на заразяване с Омикрон на ковид, оповестиха организациите.
Властите потвърдиха, че пробите, взети от пациенти с тресчица в столицата Пхенян, са идентични със мощно заразния вид Омикрон, оповестява Корейската централна телеграфна организация (КЦТА).
Лидерът на Корейската народнодемократична република Ким Чен-ун даде обещание да преодолее "неочакваната рецесия ", добави КЦТА. За задачата се вкарва строга система за карантина. "Целта беше да се отстрани коренът в най-кратък период ", декларирал е водачът на изключително съвещание на Политбюро на Корейската трудова партия.
Върховният водач "ни увери, че с помощта на високата политическа разсъдливост на популацията сигурно ще преодолеем изключителната обстановка и ще успеем с плана за изключителна карантина ", прибавя КЦТА.
Като мярка против разпространяването на болестта се вкарва общонационален локдаун.
На процедура това е първата зараза от COVID-19, за която Северна Корея признава, откакто повече от две години поддържаше изказване, в което мнозина се съмняваха, че се оправя чудесно в държането надалеч от границите си на вируса, който другояче се популяризира във съвсем всяко кътче на света. Засега не е ясно какви са размерите на епидемията, само че тя може да има съществени последствия поради неприятното положение, в което се намира здравната ѝ система.
Предполага се също, че по-голямата част от 26-милионното ѝ население е наваксинирано. Според някои специалисти с това извънредно самопризнание Северът може да желае външна помощ.
Въпреки решението за ограниченията против вируса Ким подреди на управляващите да продължат с плануваните строителни, аграрни и други държавни планове и да поддържат защитата на страната в нужното равнище, с цел да не се основава вакуум в сигурността.
Новината от Северна Корея беше оповестена, откакто "Ен Кей нюз " (NK News), новинарски уебсайт с фокус върху КНДР, заяви, като се базира на неназовани източници, че управляващите са сложили жителите на Пхенян под локдаун. Южнокорейското държавно управление съобщи, че не може да удостовери информацията.
Северът евентуално ще ускори съществено локдауните, въпреки че неуспехът на китайския метод на "нулев коронавирус " демонстрира, че той не работи при бързо разпространяващия се вид Омикрон, сподели пред Асошиейтед прес Лейф-Ерик Ийзли, специалист от Университета "Ихва " в Сеул.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР