Северна Корея обяви, че САЩ нямат какво да ни предложат,

...
Северна Корея обяви, че САЩ нямат какво да ни предложат,
Коментари Харесай

Северна Корея: САЩ нямат какво да ни предложат, дори да възобновим преговорите

Северна Корея разгласи, че Съединени американски щати " нямат какво да ни предложат, даже в случай че договарянията бъдат обновени ", оповестява севернокорейската държавна новинарска организация, която е напълно подчинена на комунистическия режим.

Агенцията също по този начин показва, че Северна Корея счита, че Съединени американски щати са създали неуместно нещо, като са свикали Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, добавяйки, че това не е нищо повече от политически инструмент на ползите на Съединени американски щати.

Пхенян е подготвен да отговори на всяка съответна мярка, която Съединени американски щати изберат, добавя официозната организация.

" Съединени американски щати обявиха за съответната мярка по време на срещата, откакто казахме, че няма какво да губим и сме подготвени да отговорим на всяка съответна мярка, която Съединени американски щати изберат ", акцентира представителят на севернокорейското външно министерство.

Вчера посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Кели Крафт разгласи по време на съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че страната ѝ е подготвена да бъде гъвкава по време на договарянията за нуклеарно разоръжаване със Северна Корея.

" Не сме желали Северна Корея да направи всичко, преди да създадем нещо. Готови сме да бъдем гъвкави, само че не можем да разгадаем този проблем сами ", акцентира Крафт.

Миналата седмица посланикът на Северна Корея в Организация на обединените нации разгласи, че нуклеарното разоръжаване не е на масата на договарянията със Съединени американски щати. Това накара американския президент Доналд Тръмп да пришпори Северна Корея да се откаже от нуклеарните оръжия в сходство със съглашението, подписано преди.

През ноември Северна Корея изстреля два снаряда с дребен обхват в морето край източното си крайбрежие, отбелязвайки четвъртото тестване на своята " суперголяма установка за изстрелване на голям брой ракети ". Тестът беше изработен, до момента в който крайният период до края на годината, избран от Северна Корея за Съединени американски щати, с цел да покажат еластичност в договарянията за нуклеарно разоръжаване, се доближава бързо. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР