Северна Корея обяви, че прекъсва всички канали за комуникация със

...
Северна Корея обяви, че прекъсва всички канали за комуникация със
Коментари Харесай

Северна Корея отряза всички канали за комуникация с Южна Корея заради балони с инфо

Северна Корея разгласи, че прекъсва всички канали за връзка със Сеул от вторник, в това число и гореща линия сред водачите на двете страни. Този ход на процедура води до заледяване на връзките сред Северна и Южна Корея, оповестява Bloomberg.

Корейската централна новинарска организация оповестява, че Пхенян подхваща този ход, защото управляващите в Южна Корея правят „ враждебни дейности “ против Северна Корея. Според специалисти дейностите на Северна Корея са в отговор на брошурите, които съдържат рецензии против водача на страната Ким Чен Ун, които се изпращат през границата по въздух с балони от южнокорейски деятели, които са срещу режима в Пхенян.

„ Този ход е първата стъпка от проекта ни да прекратим всякаква връзка с Южна Корея “, разгласи корейската държавна организация.

Северна Корея пренебрегва предложенията на президента на Южна Корея Мун Дже-ин двете страни да възстановят някои стопански и търговски връзки, които в предишното са генерирали 10% от годишния БВП на Северна Корея. Сега двустранната търговия сред двете прилежащи страни съвсем не съществува изцяло, защото през 2017 година бяха наложени интернационалните наказания против Пхенян поради тестването на нуклеарни оръжия и създаването на ракети с отдалечен обхват, което е с прорез с резолюциите на Организация на обединените нации.

Двете страни скоро ще отбележат 20 години от първата среща на върха сред своите водачи, която ускори очакванията за помиряване и съдействие сред Сеул и Пхенян. Но през последните месеци Северна Корея отхвърля предложенията на южнокорейския президент за договаряния и го подлага на критика за това, че поддържа глобите на Съединени американски щати, които са част от акцията на американския президент Доналд Тръмп за да принуди Ким Чен Ун да се откаже от нуклеарните си оръжия.

След като партията на Мун Дже-ин завоюва парламентарните избори през април, неговото държавно управление търси метод да възвърне избрани търговски връзки със Северна Корея. Но към този момент наподобява, че режимът в Пхенян ще отхвърля всички сходни оферти поради интернационалните наказания.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР