Северна Корея обяви, че намеренията да се откаже от ядрените

...
Северна Корея обяви, че намеренията да се откаже от ядрените
Коментари Харесай

Пхенян: Отказът от ядрено оръжение не е заради санкциите

Северна Корея разгласи, че желанията да се откаже от нуклеарните оръжия не са в следствие от глобите на Съединени американски щати и предизвести Вашингтон да не подвежда публичното мнение, предадоха международните организации.
Северна Корея е обект на поредност наказания на Организация на обединените нации и Съединени американски щати, наложени в опит да я накарат да се откаже от своите ракетни и нуклеарни оръжейни стратегии.
На 27 април президентите на двете корейски страни Мун Дже-ин и Ким Чен-ун подписаха декларация за " цялостна денуклеаризация " на Корейския полуостров. Документът обаче не предвиждаше съответните стъпки за реализирането на тази цел, припомниха организациите.
В изказване на външното министерство в Пхенян, публикувано през днешния ден от севернокорейската телеграфна организация КЦТА, се споделя, че Вашингтон " заблуждава публичното мнение " с изказванието си, че обещанието за денуклеаризация е резултат от глобите или различен напън. Съединени американски щати не би трябвало " умишлено да предизвикат " Севера с разполагането на стратегически уреди в Южна Корея и да повдигат въпроса за правата на индивида, се споделя в изказването. " Този акт не може да бъде тълкуван по различен метод с изключение на като опит да се унищожи мъчно постигнатата атмосфера на разговор и де се докара ситуацията назад в изходна позиция ", декларира представителят на дипломатическото ведомство на Северна Корея.
Няма да бъде от изгода за решаването на казуса с денуклеаризацията, в случай че Вашингтон интерпретира погрешно " миролюбивите планове " на Северна Корея като симптом на уязвимост и в случай че продължи със своя напън и военни закани, означи КЦТА.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и високопоставени представители на неговата администрация неведнъж са казвали, че твърдият метод на Съединени американски щати против Северна Корея и натискът на Пекин, основния търговски сътрудник на Пхенян, са изиграли решаваща роля за обрата след напрегната обстановка на Корейския полуостров.
Миналата година, когато режимът в Пхенян изстреля ракета с непостиган до тогава обхват, беше немислимо да се приказва за договаряния по нуклеарното разоръжаване на Севера. Днешното изказване на КНДР обаче наподобява цели да укрепи позициите на Ким Чен-ун преди подготвяната среща с Тръмп, означават организациите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР