Северна Корея обяви, че изследвания на наскоро близо до границата

...
Северна Корея обяви, че изследвания на наскоро близо до границата
Коментари Харесай

Северна Корея: Нямаме болни от COVID-19, това е грип

Северна Корея разгласи, че проучвания на неотдавна покрай границата с Китай " случаи на тресчица " са посочили, че хората са заболели от грип, а не от COVID-19, както се притесняваше в началото, съобщи Асошиейтед прес.   
Официалната Корейска централна осведомителна организация (КЦТА) излезе с това известие ден откакто управляващите споделиха, че са блокирали неуточнени региони в провинция Джанкан, откакто четирима души са показали признаци на тресчица, за която се допуска, че е породена от COVID-19.
Северна Корея твърди, че не е записала нови случаи на ковид, откогато нейният водач Ким Чен-ун разгласи на 10 август победа над патогена - единствено три месеца откакто страната призна за огнище на разновидността Омикрон. Това изказване на Ким бе посрещнато със песимизъм от Южна Корея и Запада.
КЦТА заяви, че диагностичните проби на пробите, естеството на признаците и информацията, получена от следенето на контактите на инфектираните, са довели здравните служащи до заключението, че треската е породена от грип. Пациентите към този момент са с естествена температура.                  
Ограниченията в Северна Корея по отношение на ковид към този момент са анулирани, само че управляващите приканиха хората да бъдат бдителни, като продължат да носят маски и неотложно да ги уведомяват, в случай че имат признаци на тресчица.     
Макар севернокорейският водач да твърди, че хипотетичният триумф на страната му против ковид ще бъде приет за международно знамение в региона на опазването на здравето, специалисти считат, че тези данни са манипулирани, с цел да може Ким да резервира абсолютния си надзор върху затворената комунистическа страна. 
Те виждат в оповестената победа над вируса вероятен сигнал за прекосяване към други цели, в това число възможен нуклеарен опит, отбелязва АП.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР