Северна Корея обяви, че е извършила нов тест на полигона

...
Северна Корея обяви, че е извършила нов тест на полигона
Коментари Харесай

Северна Корея се похвали с нов ключов тест на ракета

Северна Корея разгласи, че е направила нов тест на полигона си за изстрелване на спътници и ракети с огромен обхват Сохе. Севернокорейската държавна осведомителна организация КЦТА дефинира тестването като основно значим тест, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Изпитанието е извършено през вчерашния ден за усилване на " стратегическите нуклеарни възпиращи качества " на страната, показва КЦТА, като се базира на експерти от севернокорейската Академия за национална защита. Те не прецизират за какъв тест става дума, а единствено го назовават " сполучлив тест от огромно значение ".

" Още едно значимо тестване бе извършено на 13 декември 2019 година от 22,41 ч. до 22,48 ч. локално време на космодрума Сохе ", се споделя в известието на КЦТА, представено от ТАСС.

" Новият основен тест бе осъществен сполучливо ", добави представител на севернокорейската Академия, представен от КЦТА, съобщи Франс прес.
Успехите в изследователската активност ще бъдат приложени за възстановяване още повече на надеждното стратегическо нуклеарно обезсърчаване на Северна Корея, добавя представителят, съобщи Франс прес.

Преди време американски представители споделиха, че Пхенян е заречен да закрие полигона Сохе, напомня Ройтерс.

Новината, обявена в този момент от Северна Корея, навежда на мисълта, че страната се приготвя да направи нещо, с цел да предизвика Съединени американски щати, в случай че Вашингтон не направи отстъпки, с цел да се излезе от безизходицата в договарянията по севернокорейската нуклеарна стратегия, отбелязва Асошиейтед прес.
Според южнокорейския министър на защитата Джон Кьон-ду новото тестване е било на мотор, съобщи " Ройтерс ".

Северна Корея извърши от Сохе изстрелвания на спътници в последните години, както и тествания на ракетни мотори с течно гориво, напомня АП.

Новият тест пристигна в миг, в който непрекъснатият представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Кели Крафт разкритикува в сряда севернокорейските балистични тествания и ги дефинира като надълбоко контрапродуктивни и рискуващи да затворят вратата пред вероятностите за договаряне на мир. Тя направи тези изказване на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, напомня АП.

Крафт също така напомни севернокорейските подмятания за възобновяване на сериозните провокации, които съгласно нея биха могли да значат че Пхенян може да изстреля галактически апарати чрез технологията на балистични ракети с огромен обхват или да изпита междуконтинентални балистични ракети, които са проектирани, с цел да нападат Съединени американски щати с нуклеарни оръжия.

Постоянният представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации тогава сподели, че администрацията на Тръмп е подготвена да бъде гъвкава и да предприеме съответни, паралелни стъпки към съглашение за възобновяване на договарянията, само че Северна Корея дефинира изявленията й като враждебна провокация и предизвести, че Вашингтон може да пропилее възможностите си да избави нежната си нуклеарна дипломация.

Северна Корея беше дала до края на годината период на Съединени американски щати да преустановят с настояванията си за едностранна денуклеаризация, напомня Ройтерс. Пхенян предизвести също по този начин, че може да схване нов курс.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР