Северна Корея обвини САЩ в ядрен шантаж по време на

...
Северна Корея обвини САЩ в ядрен шантаж по време на
Коментари Харесай

Пхенян обвини Вашингтон в ядрен шантаж по време на дискусии с ООН

Северна Корея упрекна Съединени американски щати в нуклеарен шантаж по време на полемики с почитан представител на Организация на обединените нации, само че одобри да беседва постоянно със международната организация, съобщи Франс прес, като цитира Корейската централна телеграфна организация.

Американският посланик Джефри Фелтман, заместник-генерален секретар на Организация на обединените нации по политическите въпроси, дойде през днешния ден в Пекин след петдневно посещаване в Пхенян, целящо да понижи напрежението на Корейския полуостров. Извънредното посещаване стартира седмица откакто Северна Корея (КНДР) изстреля междуконтинентална балистична ракета, която съгласно специалисти може да доближи континенталната част на Съединени американски щати, напомня Агенция Франс Прес, цитира Българска телеграфна агенция.

По време на визитата си Фелтман се срещна с външния министър на КНДР И Йон-хо и заместника му Пак Мьон-гук. " На срещите нашата страна разгласи, че американската политика на неприязън по отношение на КНДР и техният нуклеарен шантаж са виновни за настоящето напрежение на Корейския полуостров ", заяви севернокорейската организация. Пхенян обаче е приел да възстановява връзките с Организация на обединените нации посредством дипломатически визити на разнообразни нива.

Не се оповестява за среща сред севернокорейския водач и Фелтман, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР