Северна Корея наскоро е предоставила на Русия балистични ракети и

...
Северна Корея наскоро е предоставила на Русия балистични ракети и
Коментари Харесай

Белият дом: Северна Корея е предоставила на Русия балистични ракети

Северна Корея неотдавна е предоставила на Русия балистични ракети и пускови установки за потребление във войната на Москва против Украйна, като някои от тях Русия е изстреляла в Украйна, заяви Белият дом в четвъртък, базирайки се на неотдавна разкрити разследващи данни.

Говорителят по въпросите на националната сигурност Джон Кърби съобщи пред кореспонденти, че Съединените щати ще издигнат въпроса за развиването на обстановката пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Кирби назова предаването на оръжия от Северна Корея на Русия " забележителна и притеснителна ескалация " и съобщи, че Съединените щати ще наложат спомагателни наказания против тези, които улесняват покупко-продажбите с оръжия.

" Нашата информация сочи, че Корейската народнодемократична република неотдавна е предоставила на Русия пускови установки за балистични ракети и няколко балистични ракети ", сподели Кърби, употребявайки формалното име на Северна Корея.

През последните дни, сподели той, " съветските сили са изстреляли най-малко една от тези севернокорейски балистични ракети в Украйна ", като добави, че тя наподобява се е приземила в намерено поле.

Кърби съобщи, че Иран не е доставял на Русия балистични ракети с непосредствен обхват, само че Вашингтон счита, че Русия има намерение да закупи ракетни системи от Иран.

Москва е мощно подвластна от Иран за безпилотни самолети и други оръжия, които да употребява против Украйна.

Неотдавна Русия нанесе едни от най-интензивните си удари по Украйна от началото на войната преди съвсем две години. Във вторник Киев съобщи, че от петък насам Русия е изстреляла над 300 бойни дрона и разнообразни типове ракети по градове в Украйна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР