Северна Корея нарече бившия вицепрезидент на САЩ Джо Байдън глупак

...
Северна Корея нарече бившия вицепрезидент на САЩ Джо Байдън глупак
Коментари Харесай

Северна Корея отговори на Джо Байдън, нарече го глупак с нисък интелект

Северна Корея назова някогашния вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън " простак с невисок коефициент на просветеност " и " малоумник, лишен от обикновено качество като човешко създание ", откакто той сподели, че севернокорейският водач Ким Чен-ун е тиранин.

Официозната Корейска централна осведомителна организация упрекна Байдън в осъществяването на " неприемлива и сериозна политически стимулирана провокация " против Пхенян.

Това става, откакто вицепрезидентът на Барак Обама упрекна сегашния американски държавен глава Доналд Тръмп в подмазване на " диктатори и тирани " като Ким и съветския президент Владимир Путин по време на избирателен протест във Филаделфия.

Официозната организация разяснява: " Това, което изрече той, е просто софизъм на малоумник, лишен от обикновено качество като човешко създание, какво остава за политик. "

Агенцията също по този начин упреква Байдън, че е " необмислен и малоумен " и " превзет от упоритостта за власт ".

Байдън взе участие в конкуренцията за номинацията на Демократическата партия за президентските избори в Съединени американски щати през 2020 година

Севернокорейската държавна медия също по този начин е загатнала някои от очевидните гафове на Байдън, в това число заспивайки по време на тирада на Обама, когато той беше президент.

Не за първи път Северна Корея насочва сходни обиди към своите политически съперници.

През 2017 година Ким назова Тръмп " умоповреден американски изглупял дъртак ", откакто американският президент съобщи, че той би " унищожил изцяло Северна Корея ", в случай че бъде заставен да се пази.

Изолираната комунистическа страна също по този начин е известна, че от време на време прави расистки и сексистки изобличителни речи, като един път назова Обама " маймуна ", а някогашният южнокорейски президент Пак Гън-хе, първата жена президент на страната, " продажница ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР